ИНСТРУКТОРИТЕ

Името на студиото се роди от комбинацията между първите букви на малките  P9190025ни имена и идеята да работим с деца („юн” означава „млад”). Финално обединихме тези два елемента в "юнити" или казано иначе - ЮН и Ти. Чувстваме, че централна роля в правилното израстване на човек играе запазването на връзката с вътрешното дете. Като възрастни се заблуждаваме, че ореолът на сериозност ни прави зрели личности. Не си позволяваме да взаимодействаме с онази част от нас, която съдържа формулата на съзряването. Пазим се от игривите оттенъци и рисуваме дните си в скучни цветове. Вместо да учим от децата и да ги подкрепяме в тяхното разцъфтяване, им налагаме калъп за уеднаквяване и обезличаване. Вместо да им даваме положителен пример, за да изградят емоционалната си интелигентност, ние им показваме как да станат по-центрирани в ума и по консуматорски настроени.
В ЮНИТИ йога студио се опитваме да бъдем само и единствено асистенти по пътя на съзряването на децата. Отворени сме към необятните пространства на техните умове и сърца, възхищаваме се на въображението и спонтанността им. Това е взаимодействие, в което ние водим външно, но на вътрешно ниво те моделират нас. Знаем, че вслушани в неподправената им мъдрост, можем да се превърнем в по-зрели хора. Шансът ни за по-добър живот е да станем като децата или казано иначе - да се завърнем към собствената си невинност и чистота.
Заедно правим йога, играем приказки, забавляваме се, учим се да изразяваме емоциите си. По-приятно занимание от това не можем и да си представим.
ЗА ИНСТРУКТОРИТЕНина - йога инструктор (интегрална йога)

Йога за деца е възможно най-приятното предизвикателство за мен. Уверена съм, че основните проблеми при възрастните се дължат на  P1013187прекъснатата връзка с вътрешното дете и преждевременното им порастване. Смятам, че на малките хора трябва да бъде даден шанс да проявят потенциала си, да изявят себе си адекватно във всички възрасти. Заниманията с йога са прекрасен начин да се подкрепи естественото им разгръщане.


Повече за мен:
Завършила съм Философия и Журналистика в СУ „Климент Охридски”. Работила съм като репортер, редактор и ПР в различни медии и компании.
Започнах да се занимавам със Сатянанда йога по време на активни вътрешни търсения и преосмисляне на приоритетите в живота си. Бях вече запозната с други учения, но практичната подредба и реалистичните послания на тази система ме спечелиха трайно.
Завършила съм едногодишен курс по йога към Satyananda Yoga Academy Europe (SYAE) в Унгария.
Била съм на различни Сатянанда йога семинари – на Свами Ниранжанананда – в Гърция, Словения и България, на Свами Шивамурти – в България и Гърция, на Свами Анандананда и Риши Вивекананда – в България.
През 2006-та година присъствах на 11-тата церемония на Сита Калянам в Рикхя, Индия с 10 дневен престой в Сатянанда ашрам. Малко след това посетих университета по йога в Мунгир, щата Бихар.
Няколко пъти съм пътувала до йога ашрама в Гърция за участие в различни програми или за престой.


Юлиан - йога инструктор (интегрална йога)

По образование съм икономист. Израснах в семейство, в което йога, туризъм, пеене бяха неща, за които се говореше и които се практикуваха всекидневно. Така, благодарение на родителите ми в мен се формира интерес към природосъобразен начин на живот. През последните 8 години се занимава м с йога, посещавам семинари за личностно развитие и чета книги с такава насоченост. Някак естествено през този период дойде и срещата ми с Ани Павлова, която разказваше много увлекателно за ашрама на Свами Сатянанда Сарасвати в едно селце в Индия, наречено Рикхия. В периода 2004 – 2008 година бях 5 пъти гост в този ашрам, и на Сатянанда йога семинарите, водени от Свами Ниранджанананда в Италия, Фрация, Словения, България.
През тези години разбрах, че целта на йога е да ни върне обратно „у дома”, към вечните ценности и истини, които са валидни в живота на всеки от нас, но поради различни причини не съумяваме да живеем според тях.
Нека заедно се завърнем „у дома”.


Еми – йога инструктор (Шивананда йога)

Йога за менemilia.tsaneva е нещо прекрасно и вдъхновяващо, нещо, което ти дава  сили и ти помага да приемаш събитията спокойно и с увереност, че всичко ще бъде наред. Едновременно с това йога е и предизвикателство - кара те да се развиваш, кара те да мислиш и да осъзнаваш, кара те да чувстваш и виждаш неща, на които не си обръщал внимание преди. Накратко йога е цял един нов свят, който може да бъде ценна част от живота ти, стига да му дадеш шанс.
Завършила съм Арабистика в Софийски университет. Освен с йога се занимавам и със здравословно хранене, суровоядство, природосъобразен начин на живот, пеене, китара, рисуване, джогинг, позитивно мислене, личностно развитие и психология. Йога практикувам от около 8 години. В момента завършвам обучението си за инструктор по йога към НСА по системата Шивананда. За нея мога да кажа, че е чудесен приятел на хората, които искат да се научат как да се грижат за тялото си по най-добрия начин, да управляват емоциите си, да мислят по-ясно и да издигнат съзнанието си на ново ниво.