THE ART OF KIRTAN - курс по изкуството на киртана

Юнити йога студио съвместно с Иво и Дани ви канят на

THE ART OF KIRTAN

(курс по изкуството на киртана)

Идеята за този проект се появи спонтанно – на чаша чай, след поредното алхимично взаимодействие със звука. Четиримата почти в тон усетихме необходимостта от нова форма на музикален обмен.

Решихме да ви предложим пространство и време за изучаване на киртани – познати и непознати, дошли от миналото или родени в наши дни. Предлагаме ви съвместна работа върху гласа – като инструмент за връзка с дълбините ни и за взаимодействие с другите. Ще репетираме самостоятелно и групово пеене и ще изявяваме себе си чрез киртана.

Усещаме, че изведени от религиозния си контекст, мантрите могат да са основа за създаването на богати картини - с повече музика и аранжимент. Ще ни е радостно да творим заедно музикалните си послания. За нас изпятото от сърце е вече творба, в него вече има концепция. Чрез една от най-древните музикални традиции в света ще се докоснем тъкмо до езика на сърцето.

За да се присъедините, не е нужно да сте доказани певци или музиканти. Ако просто обичате да пеете, симпатизирате на киртана като форма и желаете да се развиваме заедно, вие сте нашите хора.

Иво има дългогодишна практика като певец и музикант, като събирач и интерпретатор на мантри. Пее красиво и вдъхновяващо и дава поглед към музикалния свят отвъд канона.

Още от дете проявява музикална дарба и певчески талант, свири на китара и акордеон в различни оркестри.

Първата му среща с киртана е през 1994 година в Индия. Магнетичен австралийски музикант го „посвещава” в древното изкуство на покрива на хотел в Деогар. В хималайския ашрам на Бабаджи се запознава с още знакови за настройката му киртан трубадури.

Дани е любимата на Иво, негова муза и съ-творец на съвместните им проекти. Тя му партнира с нежен глас, изключителен усет и силно излъчване.

От ранна детска възраст учи солфеж, свири на акорден и блок-флейта.

Двамата изучават звукозапис, аранжимент и работа с музикален софтуер, като непрекъснато усъвършенстват вокалната си техника. Имат собствено дигитално студио, в което са записали албума On the path. Съчетанието между съвременно звучене на мантри и класически музикални произведения, което използват, е уникално. Можете да чуете откъси от песните тук: http://www.myspace.com/janmejaya3d

Благодарни сме, че ще вкусим от плодовете на натежалото за споделяне познание на Иво и Дани, като им партнираме във воденето на курса.