Медитация - Обичай себе си, с Нина Косева, 16.02.2017


Здравейте, 
от 15.01.2018  Студио Юнити е с нов уебсайт.
Заповядайте в него


Кога: 16 февруари 2017 (четвъртък) 
Начало: 20:00 ч.
Край: 21:00 ч.
Къде: Юнити Студио, гр.София, кв. „Гео Милев“, ул. „Елисавета Багряна“ №14 
Цена: 10 лева/участник
С предварително записване!

Първата тухла в строежа на прекрасни взаимоотношения е обичта към себе си!
 Учили са ни, че да обичаш първо себе си е егоизъм. А егоизъм е точно обратното – да поставиш друг в центъра си, да му прехвърлиш надеждите, стремежите, очакванията, мечтите, страховете, всичкото си. Той става отговорен за живота ти, длъжен да те носи на плещите си. С обичането на друг повече от себе си, заявяваме, че всъщност не умеем да обичаме никого. Другият може да бъде обичан, само съществува фундаментът на правилното отношение на нас самите към нас самите. 
Разбира се, обичането на себе си е процес, важното е съзнателно да сме поели по този път. С искреност към добрите си страни и слабостите си. Да се обичаме не означава да спрем да гледаме в себе си с честен поглед. Напротив – колкото повече се обикваме, толкова по-честно започваме да се разпознаваме. С разликата, че започнали да се обичаме, съумяваме и да прегърнем и трансформираме онези страни, които са ни пречили да разгърнем потенциала си и които, докато не сме се обичали, не са ни позволили да направим и крачка извън тясната ни зона на комфорт. Да сме в позиция на жертва, може да бъде много комфортно ограничение.
Прилагам една прекрасна и илюстративна история на това, което мисля по въпроса. Написана е от Петър Петров и е по истинско негово преживяване. Ето я:
"Време е да разбереш, че ти си най-важният човек на тази Земя. Ще ти разкажа историята на един камилар, който срещнах в Индия през 2009г. Той каза така: "Когато аз съм добре, жена ми е добре. Когато ние със жена ми сме добре, децата също са добре, когато семейството ми е добре, селото е добре. Когато селото е добре и общността е добре, когато общността е добре, целят щат е добре. Когато щатът е добре, цяла Индия е добре, а когато Индия е добре, Земята е добре. Когато Земята е добре, Вселената е добре, а когато Вселената е добре, целият свят е добре...Важното е аз да съм добре...“
Заповядайте на медитация, чиято цел е да проправи пътя към обичането на себе си, което е чиста проба обичане и на другите. 
Медитацията е подходяща и за двойки и за индивидуални участници!

Тази практика не е подходяща, ако имате психотични състояния, депресия(клинично установена), панически разстройства.

За записване и  въпроси:
0899 499 162
unyogastudio@gmail.com 

Следете останалите инициативи и теми, които ще ви предложим в Месеца на любовта в страницата на събитието на сайта ни или във Facebook.